5 sfaturi de gestionare a timpului pentru profesori

Principala problemă de care se plâng toți profesorii este: “Nu este suficient timp într-o zi pentru a face totul”. Gestionarea timpului este o provocare pentru toată lumea. Deși nu putem adăuga mai multe ore zilelor noastre, putem folosi câteva sfaturi, trucuri și metode simple pentru a profita la maximum de timpul pe care îl avem. 

eQualifai s-a ocupat de această problemă și a creat o platformă ușor de utilizat, astfel încât să puteți economisi timp atunci când o utilizați. Puteți să găsiți elevi, să programați întâlniri și să primiți plăți, toate într-un singur loc. Atât de simplu. Atât de eficient.

Pentru a vă ajuta în rutina de zi cu zi, iată 5 sfaturi eficiente de gestionare a timpului.

1. Începeți și încheiați ziua cu un scop

La sfârșitul fiecărei zile, închideți laptopul și puneți un bilețel simplu pe birou. Pe acel bilețel, scrieți cele 3 lucruri pe care le veți face în dimineața următoare. Când intrați în clasă a doua zi, nu veți pierde timpul încercând să vă decideți ce să faceți mai întâi. Pur și simplu uitați-vă la notița dvs. și faceți acele 3 lucruri deja stabilite.

2.  Evitați tergiversarea “sarcinilor”

Potrivit lui Pinell, profesorii consideră că este mai eficient să împartă evaluările în categorii mici, care sunt corectate în fiecare zi, decât să se ocupe de corectarea lucrărilor întregii clase în aceeași zi. Evitați să adunați o mare cantitate de lucrări de corectat și încercați să terminați seturile pe rând. Un număr mic de lucrări în fiecare zi este mai ușor de gestionat și vă permite să evaluați corect temele și să oferiți feedback elevilor. În acest fel, puteți avea un sentiment de împlinire pentru fiecare set finalizat.

3. Faceți o listă

A face o listă pare atât de simplu, dar ați fi surprins să aflați cât de mulți profesori nu-și folosesc listele de sarcini în mod eficient. La începutul fiecărei săptămâni, luați lista lucrurilor de îndeplinit și notați tot ceea ce trebuie să rezolvați înainte de a pleca vineri. Lista dvs. de sarcini va funcționa ca “listă principală” pentru săptămâna respectivă. Dacă intervine altceva, adăugați-l pe listă.

4. Planificați în mod strategic temele pentru acasă

Atât profesorii, cât și elevii pot considera că temele care necesită o practică repetitivă sunt mai potrivite pentru acasă. Deși practica în clasă ajută la formularea și structurarea problemelor, practica repetitivă în timpul orelor de curs poate să nu fie cea mai bună utilizare a timpului. Temele care le cer pur și simplu elevilor să rezolve un număr stabilit de probleme pentru practică consumă în mod inutil timp prețios în clasă.

5. Folosiți un planificator

“Folosirea unui planificator m-a salvat ani de zile! Nu credeam că am nevoie de un planificator, dar odată ce am avut unul, mi-a salvat “viața de profesoară” – spune Kristen, fostă profesoară și mamă care practică învățământul la domiciliu.

Planificatorul dvs. poate păstra toate documentele importante la un loc, inclusiv planurile de lecții. Dacă vreodată trebuie să vă grăbiți la o întâlnire, luați planificatorul și toate informațiile necesare vor fi la dispoziția dvs.

Sursă: 

https://onestopteachershop.com/2019/02/time-management-tips_teachers.html https://resilienteducator.com/classroom-resources/five-time-management-tips-for-teachers/

Lasă un comentariu